Kansere Karşı Son Cephe: Mor Domates

İzninizle biz de size kansere iyi gelen bir yiyeceği tanıtacağız. Fakat biz öyle yiyeceğin bile haberi olmadan yapmayacağız bunu. Zaten bu yiyecek de baya baya kanseri önlemek için üretilmiş.
Mor domates.
İngiliz bilim adamlarının domatesi ( geliştirerek )ürettikleri mor domatesin, yegane üretim amacı kanseri iyileştirmek ve önlemek. Bunu başarabilme ihtimalini ortaya koyan madde ise, antosiyanindir..
Antosiyanin, temelde meyve ve sebzeye rengini veren madde olarak bilinir. Ancak bu antosiyaninin başarabildiklerinin yüzde 10’u bile değil.
Antosiyanin, kansere, kalp ve damar tıkanıklarına ve yaşlanmaya karşı doğan bir engeldir. Kendisi aynı zamanda bir flavonoid’dir.
Haliyle bu bilgilere üniversite yıllarından beri sahip olan bilim adamları, antosiyanin açısından zengin yaban mersini, kızılcık ve böğürtlenin içindeki antosiyanini alıp; bu konuda tam bir uzman olan domatesin içine koyarlar.
Ve ilk domatesler yetişir.
Hikayeyi ‘farazi’ olmaktan çıkaran ise, ilk yetişen domateslerle yapılan testler. Bilim adamları hali hazırda kanser olan 20 hastayı iki farklı gruba dağıtır. Birinci gruba mor domateslerden yedirirler, ikinci grubun bir kısmına kırmızı domates yedirip bir kısmına domates yedirmezler.
Sonuçlar şaşırtıcı değildir. Mor domates yiyen grup diğerine göre yüzde 30 oranında daha uzun yaşar.
Bu sonuçları elde eden bilim adamları ikinci bir test için hemen üretime başlar. Kanada’da devam eden üretimlerde şimdiden 1200 adet mor domates üretilir ve gönüllü hastalara birlikte yapılacak testler için İngiltere’ye gönderilir.
Hayırlı haberleri bekliyoruz: İnsallah sonuç cok iyi olur....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder