Mısırın faydalar
Mısırın faydalar
Haşlanmış sütlü mısır, birçoğumuz için yaz aylarının özel ve vazgeçilmez lezzetİ arasında da dir. Gerçekten de benzersiz lezzetinin yanı sıra faydaları da saymakla bitmeyecek kadar çok mısır, beslenme alışkanlıklarımızda ihmal edilmemesi gereken bir gıda dir. Her gün yenecek bir sütlü mısır, bir yandan vücuda enerji verirken, diğer yandan
sindirim sistemiyle, kalp ve damar sağlığına büyük katkı sağlayacaktır.
Ana vatanı Amerika olan ve ünlü kaşif Cristof Colomb tarafından Avrupa’ya getirilen mısır, posalı bir besindir. İçeriğinde yüzde 18.3 gibi çok yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bunun yanı sıra A, B2 ve E vitaminleri ile yağ, protein, kalsiyum, demir ve fosfor yönünden de son derece zengindir. 100 gramında yaklaşık 345 kalori vardır. Aminoasitler açısından da önde gelen bitkiler arasında yer bulunmaktadir.
Faydaları
Mısırın insan vücuduna sağladığı faydalara...
1- Lif yönünden zengin bir besin olması, kan şekerinin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar. Bol lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı da önler ve ishali keser...:)
2- Koroner kalp hastalığı riskini azaltır. :)
3- İçerdiği yüksek karbonhidrat sayesinde da enerjinize enerji katar. :)
4- A vitamini yönünden zengin olduğu için gözlere kuvvet verir.:)
5- Kan yapıcı özelliğe vardir.:)
6- Mideyi kuvvetlendirir, gastrit gibi rahatsızlıklar iyileşmesine yardımcı olur.:)
7- Mısır püskülü idrar söktürür, böbrek taşlarının kolay düşürülmesini sağlar. :)
8- Mısırözü yağında doymamış yağ asitleri bol miktarda bulunduğu için kolesterolü düşürür, damar sertliğini önler....
Bayatlamadan pişirin lütfen.
Özellikle sütlü mısır, dalından koparıldıktan sonra tadını ve tazeliğini kaybetmeye başlar. Bu sebeple tüketilmesine yakın toplanmalı ve fazla bekletilmeden pişirilmeli. Tadını kaybetmemesi için, onu yaprağı ile birlikte buzdolabında saklayabilirsiniz. afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder